انکر بولت،رول بولت و استاد بولت یا پیچ

انکر بولت،رول بولت و استاد بولت یا پیچ پیچ شش گوشX پیچ آلنX پیچ چشمیX پیچ تیX رول بولتX بولت صفحه ستونX مهره مربعیX مهره چشمیX مهره واشردارX مهره قفلیX مهره شش گوشX مهره کاسه نمدیX مهره …

در لفظ انگلیسی دو لغت Bolt و Screw هر دو در فارسی “پیچ” ترجمه شده اند. گر چه کار شناسان امر کاربردکاربرد این الفاظ را در زبان انگلیسی متفاوت می دانند : بطور کلی پیچ هایی که به همراه یک مهره بسته می شوند را بولت Bolt و پیچ هایی را که بدون مهره بسته می شوند را اسکرو Screw می نامند . در مجموع لغت بولت بار بیشتری را بدوش می کشد.

به معانی پیچ در لغات زیر توجه کنید:

بولت:

Anchor Bolt- معادل فارسی : انکر بولت و رول بولت

Hexagon Head Bolt- معادل فارسی: پیچ سر شش گوش یا پیچ شش گوش

Eye Bolt- معادل فارسی:پیچ چشمی

Stud Bolt- معادل فارسی: استاد بولت

اسکرو:

Self Drilling Screw- معادل فارسی:پیچ خودکار سر مته ای

Self tapping Screw- معادل فارسی:پیچ خودکار

همانطور که ملاحظه می فرمائید لفظ بولت Bolt در زبان فارسی هم وارد شده بعنوان مثال کلمه انکر بولت که تنها تلفظی از واژه انگلیسی (anchor bolt)است (anchor در لغت به معنای لنگر است وبرای لنگر کشتی هم از این واژه استفاده می کنند.)

البته در صنعت ساختمان از واژه “بولت صفحه ستون” هم استفاده می کنند. بلت صفحه ستون که معمولا به حرف L شباهت دارد درون بتن کار گذاشته می شود.که ممکن است به شکل Ј و یا یک میلگرد رزوه شده ساده یا آجدار باشد. اما لفظ رول بولت به نوعی بلت اطلاق می شود که با پیچیدن مهره و یا قسمتی از پیچ قسمتی که در بتون یا دیوار قرار دارد از هم باز می شود ، البته شرکت هیلتی این پیچ ها را با نام اکسپنشن بولت معرفی کرده است. اکسپنشن بلت مهانطور که از نامش پیداست با افزایش حجم در محل کاشت محکم می شود.

مثال دیگر استاد بولت که همان تلفظ لغت انگلیسی (stud bolt) است که به اشتباه انرا استد بولت یا استات بولت هم تلفظ می کنند. استاد بلت ها بیشتر در صنعت نفت و گازو پترو شیمی و اتصال فلنجها کاربرد دارند. در مقابل برای پیچ های کوچکتر که معمولا خودکار و بدون استفاده از مهره هستند از کلمه اسکرو که در هر صورت ما آنها را پیچ می نامیم استفاده می کنند.

پیچ شش گوش
استادبولت
پیچ آلن
بولت صفحه ستون
مهره چشمی
مهره مربعی
مهره باریک
مهره واشردار
سرخزینه
یوبولت
خودکار
سرمته ای
پیچ چشمی
پیچ تی
رول بولت
مهره خروسکی
مهره قفلی
مهره شش گوش
واشر تخت HV
واشر تخت آهنی
واشر فنری
مهره کاسه نمدی
مهره سربسته
مهره جوشی
پیچ اتاقی
مهره بلند
پیچ استوانه
مهره تی
پیچ دوسره
پیچ آلن مغزی
پیچ استیل
مهره استیل
واشر استیل
پیچ متری
پیچ خروسکی
مهره چاکدار
مهره گرد

پیچ ومهره انواع متریال

پیچ ومهره
انواع متریال

در پیچ های فلزی از قولا کم کربن و متوسط کربن و کربن بالا استفادد می شود

جنس مواد اولیه تاثیر به سزایی در کیفیت محصول نهایی خواهد داشت

۱- فولادهای کم کربن:

درصد کربن این فولادها حداکثر ۱۵/۰% می باشد، در صنعت گاهی به فولادهای کششی نیز معروف می باشند، به علت اینکه تغییر طول نسبی بالایی دارند اکثراً به صورت ورقه های نازک تولید می شوند و گاهی هم به صورت سیم و یا مفتول به کار می روند، همچنین این فولادها از خواص مغناطیسی بالا و از قابلیت جوشکاری خوبی برخوردار بوده و مشکل خاصی در جوشکاری ندارند. درمواردی که قطعات تحت عملیات حرارتی سختکاری سطحی قرار می گیرند کاربرد خوبی دارند. هر فلزی که جوش پذیری بهتری داشته باشد و به سادگی بتوان با آن به جوشی که خواص فلز جوش ، منطقه HAZ و فلز پایه یکسان دست یافت، جوشکاری ساده تری دارد. اگر فلزی جوش پذیری خوبی داشته باشد، با کمترین دانش فنی، می توان آن را به خوبی جوش داد.

در فولادها معمولاً جوش پذیری را با کربن معادل ارتباط می دهند، اکثراً هر چه کربن معادل بالاتر باشد جوش پذیری کمتر می شود، چرا که هر چه کربن معادل بیشتر باشد، سختی پذیری بیشتر می شود. بنابراین احتمال ایجاد فاز مارتنزیت و ایجاد تردی در فولادها بیشتر می شود، بنابراین جوش پذیری کاهش می یابد. به عبارت دیگر اتصال این فولادها با کمتر از ۱۵/۰% کربن که به عنوان فولادهای کم کربن شناخته می شوند، با روشهای جوشکاری و لحیم کاری به سهولت انجام می شود.

این فولادها دارای سختی پذیری پایینی هستند. یک فولاد حاوی ۱۵/۰% کربن وقتی با سرعت بالا سرد شود قابلیت سخت شوندگی HRC40-30 را دارد.

۲- فولاد با کربن جزئی

درصد کربن در این فولادها ۳۰/۰ % -۱۵/۰% می باشد و آنها را فولادهای نرم می نامند. این فولادها دارای جوش پذیری خوبی هستند. تغییر طول نسبی کمتری نسبت به فولاد کم کربن دارند، اما این فولادها استحکام کششی بهتری دارند. معمولاً به صورت Plate دیده می شوند و گاهی اوقات به صورت نبشی و میلگرد نیز تولید می شوند. معرفترین فولاد از این دسته از فولادها، ST37 می باشد.

فولادهای کم کربن و کربن جزئی را به عنوان فولادهای ساختمانی می شناسند و در صنعت به آنها آهن آلات گفته می شود. جوشکاری با الکترود دستی معمول ترین روش جوشکاری فولادهای کم کربن و کربن جزئی می باشد، همچنین جوشکاری با قوس زیر پودری نیز دیگر روش معمول برای جوشکاری این دو نوع فولاد می باشد.

۳- فولادهای کربن متوسط

درصد کربن در این فولادها ۵۰/۰ % -۳۰/۰% می باشد و تغییر چشم گیری در قابلیت جوش پذیری نسبت به دو گروه قبل دارند. فولادهای کربن متوسط به صورت گسترده ای در فولادهای ابزار مورد استفاده قرار می گیرند. بسیاری از این فولادها به دلیل مقاومت به سایش بالایی که دارند انتخاب می شوند و جهت حصول خواص مطلوب بر روی آنها عملیات حرارتی آنها انجام می گیرد، جوشکاری ممکن است قبل از عملیات حرارتی نهایی صورت گیرد.

فولادهای حاوی حدوداً ۳۰/۰% کربن و مقادیر نسبتاً پایین منگنز دارای قابلیت جوشکاری خوبی می باشند. اگر فولاد دارای ۵۰/۰% کربن باشد و رویه های جوشکاری فولاد های نرم برای آن استفاده شود، بی شک در اثر جوشکاری ترک ایجاد می شود. همچنین هر گاه درصد کربن در فولاد افزایش یابد بایستی رویه های جوشکاری جهت جلوگیری از شکل گیری مقادیر بالای مارتنزیت در منطقه متاثر از حرارت طراحی شود.

۴- فولادهای با کربن بالا

فولادهای با درصد کربن بالاتر از ۵۰/۰% فولاد های پرکربن هستند که قابلیت جوش پذیری خیلی ضعیف دارند. فولادهای کربن بالا معمولاً برای کاربردهایی که سختی و مقاومت به سایش بالایی نیاز است بکار می رود، این خواص با عملیات حرارتی حاصل می شوند.

اطلاعات در باره مهره

اطلاعات در باره مهره

مهره ها برای بستن و مهار کردن اتصالهای پیچی بکار می روند .

جنس مهره باید متناسب با جنس پیچ انتخاب شود. نوع دنده مهره و پیچ نباید یکسان باشد و برای پیچ هایی که به مهره نیاز دارند همراه با خود مهره عرضه می شوند.

مهره ها اکثراً به فرم شش گوش ساخته می شوند و فرم چهار گوش آن نیز در مهره های کوچک و ساده متداول می باشد . علاوه بر دو فرم شش گوش در صورت لزوم ممکنست مهره ها دو پهن و یا هشت گوش نیز ساخته شوند .

مهره ها بسته به کاربردشان، در انواع مختلفی تولید شده اند که عبارتند از:

مهره با DIN 934 – این مهره پر مصرفترین مهره در تمام صنایع میباشد . شش گوش بوده و در انواع کلاسها معرفی شده است .

مهره با DIN 315 – این مهره به نام مهره خروسکی به دلیل شکل ظاهری خود معرفی شده است .

‌مهره باریک با DIN 439 – این مهره شش گوش بوده ولی قطر آن نسبت به مهره های معمولی کمتر میباشد که به آن مهره باریک میگویند .

مهره با DIN 555 – این مهره شش گوش بوده و با کلاس ۵٫۴ معرفی شده است .

‌مهره با DIN 557 – این نوع مهره چهار گوش میباشد .

مهره با DIN 582 – این مهره به نام مهره چشمی یا مهره قلابی معروف میباشد .

‌مهره با DIN 798 – این مهره چهار گوش و با ارتفاع زیاد میباشد

مهره با DIN 917 – این نوع مهره یک طرف آن سر بسته میباشد .

مهره با DIN 928 , 929 – این مهره با نام مهره جوش معروف است . این مهره در دو شکل چهار گوش و ششگوش معرفی شده و به دلیل ۳ زائده که بر روی یک طرف مهره موجود میباشد برای جوش دادن این مهره بر روی قطعات خاص استفاده میشود .

‌مهره با DIN 935 _ این مهره به نام مهره تاجدار یا چاکدار معروف میباشد . به دلیل شکل ظاهری در ۲ تیپ A, B معرفی میگردد .یک طرف این مهره شیارهایی دارد که بعد از بسته شده مهره میتوان از بین شیار ها یک نوع پین به نام اشپیل را عبور داد .

مهره با DIN 936 –این مهره یک نوع مهره با ارتفاع کم یا همان باریک میباشد .

مهره با DIN 937 – این مهره همان مهره تاجدار یا چاکدار با DIN 935 میباشد ولی ارتفاع این مهره کوتاه میباشد .که اصطلاحاً آن رامهره چاکدار باریک میگویند .

مهره با DIN 980 – این مهره از نوع قفلی میباشد . این مهره به دلیل شکل ظاهری و عملی که بر روی این مهره به هنگام تولید انجام میشود هنگام بسته شدن باید با آچار محکم شود که بعد از بسته شده به سختی باز میشود .

مهره با DIN 982 – این مهره نیز یک نوع مهره قفلی میباشد که در یک طرف آن یک نوع تفلون قرار داده شده که هنگام بسته شدن به سختی بسته و بعد از بسته شدن به سختی باز میگردد .

مهره با DIN 986 – این مهره یک طرف آن بسته بوده و شبیه به یک گنبد میباشد .

کاربرد پیچ و مهره

 

کاربرد پیچ و مهره

از کاربردهای مهم پیچ و مهره می توان به موارد زیر اشاره کرد . کاربرد پیچ ومهره در صنعت ساختمان شامل اسکلت فلزی پیچ و مهره ای و سازه های فلزی پیچ و مهره ، سازه های فضایی و سازه های سبک می باشد . پیچ و مهره های پر کاربرد در اسکلت فلزی شامل پیچ و مهره های فولادی گرید 8.8 و 10.9 با استاندارد DIN 931 – DIN 933 – DIN 934 وپیچ و مهره های HV در استاندارد DIN 6914 – DIN 6915 و واشرهای فولادی در استاندارد DIN 6916 است . امروزه این نوع پیچ و مهره ها در صنعت از کاربرد بالایی برخوردار می باشد . از دیگر کاربردهای پیچ و مهره در صنعت ساختمان می توان به بولتهای صفحه ستون که به آن انکر بولت می گویند که به صورت L شکل می باشد را می توان نام برد . پیچ و مهره در کابینت و درب و پنجره ها و … در صنعت ساختمان پر کاربرد می باشد یکی از پر کاربردترین پیچ و مهره ها ، پیچ و مهره سازه های فضایی می باشد که شرکت آماد پیچ توانایی تولید این محصولات را در حجم انبوه دارا می باشد . پیچ و مهره در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی از کاربرد فراوانی برخوردار می باشد که با نام پیچ و مهره های شرکت نفتی شناخته شده اند . پیچ و مهره های پر کاربرد در صنعت نفت و گاز و پترو شیمی شامل استاد بولت با استاندارد A193 گریدهای B8 – B8M – B7 – B7M- L7 – L7Mو … می باشد که به همراه مهره با استاندارد A194 در گرید 2H و 2HMو مهره گرید است که در تجهیزات خطوط لوله و شیرآلات و لوله و اتصالات سر چاهی مورد استفاده میشود . مهره و واشر های مورد استفاده در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی از ارتفاع بلندتر نسبت به مهره های معمولی برخوردار می باشند . این پیچ و مهره ها با نوع پوشش های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد . که شامل پوشش گالوانیزه گرم و پوشش روی نیکل و پوشش تفلون و … کاربرد دارد . هر یک از این پوشش ها مقاومت پیچ و مهره را در مقابل سرما و گرما و رطوبت و حرارت بالا میبرد و از اهمیت بالایی برخوردار می باشند . شرکت آماد پیچ با استفاده از پرسنل با تجربه ، توانایی تولید پیچ و مهره های شرکت نفتی را بر اساس تقاضای کارفرمایان محترم را دارد . پیچ و مهره در صنعت آب و فاضلاب نسبت به صنعت نفت و گاز پتروشیمی دارای تفاوت هایی می باشند . البته ظاهراً پیچ و مهره های مصرفی در صنعت آب و فاضلاب با صنعت نفت و گاز و پترو شیمی شباهت هایی دارند با این تفاوت که در این صنف پیچ و مهره از گرید و سختی پایین تری استفاده می شود و چیزی که مورد اهمیت می باشد نوع پوشش آن است . چون پیچ و مهره ها در معرض رطوبت می باشد
پیچ استیل

انواع پیچ های استیل :

1-پیچ آچاری استیل در گریدهای 304- 316 – تمام دنده و نیم دنده

2-آلن با سر استیل Din: 912 / 304 آلن سر خزینه استیل Din: 7991 / 304

آلن مغزی استیل Din:916 آلن گل قارچی استیل ISO: 7380

3- پیچ متری استیل: متری میلیمتر 304-316/ Din:975

متری اینچی 304- 316 / ASTM 193

4-پیچ استوانه و سر تخت استیل: استوانه و سر تخت چهارسو استیل 304/ Din:7985-965

استوانه و سر تخت دو سو 304 /Din:84 – 963

5-پیچ خودکار استیل: پیچ خودکار سر استوانه 304/ Din: 7981

پیچ خودکار سر تخت 316 / Din7982

6-پیچ شیروانی و تلگرافی استیل : شیروانی استیل 304

تلگرافی استیل 304 / Din 571

قیمت: تماس بگیرید

محصولات
پیچ شش گوش.,استادبولت.,پیچ آلن.,بولت صفحه ستون.,مهره چشمی.,مهره مربعی.,مهره باریک.,مهره واشردار,سرخزینه,یوبولت,خودکار,سرمته ای,پیچ چشمی,پیچ تی,رول بولت,
مهره خروسکی,مهره قفلی,مهره شش گوش,واشر تخت HV,واشر تخت آهنی,واشر فنری,مهره کاسه نمدی,مهره سربسته,مهره جوشی,
پیچ اتاقی,مهره بلند,پیچ استوانه,مهره تی,پیچ دوسره,پیچ آلن مغزی,پیچ استیل,مهره استیل,واشر استیل,پیچ متری,پیچ خروسکی,
مهره چاکدار,مهره گرد