دنده هاي پيچ

انواع فرم و پروفيل دنده هاي پيچها در شكل زير به منظور مقايسه نشان داده شده است. پيچها از نظر شكل و پروفيل دنده ها داراي استانداردهاي مختلفي هستند كه عبارت اند از: پيچهاي بين المللي متري ، پيچهاي اينچي ، پيچهاي لوله اينچي و پيچهاي مخصوص .

الف ـ پيچهاي بين المللي متري: pmks.irاين رشته براساس دستگاه متري پايه گذاري شده است . دنده ها در اين سيستم به شكل مثلث متساوي الاضلاع است كه رأس دنده هاي آن در يك هشتم ارتفاع مثلث در پيچ و يك چهارم ارتفاع در مهره بريده شده اند. همچنين ته شيارهاي آن در يك ششم ارتفاع مثلث در پيچ و يك دوازدهم ارتفاع در مهره گرد شده اند. به اين ترتيب يك فضاي خالي بين پيچ و مهره ايجاد مي شود كه مخزن خوبي براي روغن مي باشد و در بازكردن و بستن پيچ و مهره از اصطكاك خشك جلوگيري مي كند و در نتيجه دوام آن را افزايش مي دهد. در اين دسته ، پيچ را با قطر و گام به ميليمتر مشخص مي كنند pmks.ir. مانند پيچ M20 كه عدد 20 معرف قطر پيچ و حرف M معرف سيستم آن مي باشد . در سيستم متري دو سري پيچ يا رزوه وجود دارد.

1ـ پيچ سري دنده ظريف كه از قطر 1/0 تا 5/5 ميليمتر توليد مي شوند.

2ـ پيچ سري دنده درشت كه از قطر 6 ميليمتر به بالا ساخته مي شوند.

قطر متوسط: براي كنترل سطوح مارپيچي دنده ها و رفع خطاهاي تراش به هنگام پيچ سازي در اين رشته از عاملي به نام قطر متوسط يا قطر مياني يا قطر گام كه با d2 نشان داده مي شود استفاده مي كنند. اين قطر از وسط ارتفاع مثلثهاي دنده ها اندازه گرفته مي شود.

پيچها و مهره ها از نظر ابعاد، استاندارد شده هستند.pmks.ir

ب ـ پيچهاي اينچي : پيچهاي به دو دسته انگليسي ويت ورث و امريكايي سلزر تقسيم مي شوند:

1ـ دسته پيچهاي انگليسي ويت ورث :اين سيستم در انگلستان و برخي ممالك ديگر رايج است. دنده ها در اين دسته به صورت مثلث متساوي الساقين

مشخصات پيچها

مشخصات پيچها ، معمولاً با ابعاد و گام پيچ تعيين مي شوند.

الف) پيچها به كمك ابعادشان كه عبارت از قطر بزرگتر ، قطر كوچكتر ، گام پيچ و طول قسمت دنده كاري است مشخص مي شوند.

ـ قطر بزرگتر عبارت از قطر اصلي و قطر خارجي پيچ است كه مي توان آن را توسط كوليس اندازه گرفت . اين قطر با حرف d نشان داده مي شود.

ـ قطر كوچكتر عبارت از قطر داخلي يا هسته مركزي پيچ مي باشد كه تحت تراش قرار نگرفته است . اين قطر با حرف d1 نشان داده مي شود.

ـ گام پيچ عبارت از مقدار طولي است كه پيچ در يك دور گردش بالا يا پايين مي رود. اين طول مساوي فاصله دو دنده مجاور هم در پيچ يك راهه است و با حرف p نشان داده مي شود.

ـ طول پيچ ، طول قسمت استوانه اي است ‌كه در زير سر پيچ قرار دارد . طول پيچ با قطر آن تناسب دارد.

معرفي انواع پيچها :

پيچها را از نظر شكل و پروفيل دنده به انواع مختلفي تقسيم مي كنند كه عبارت اند از :

1ـ دنده مثلثي كه بيشتر از انواع ديگر متداول است و داراي مقاومت خوب براي اتصالهاي مكانيكي مي باشد.

2ـ دنده مربع كه براي اتصالات دايم و تحت فشار بكار مي رود.

3ـ دنده ذوزنقه اي كه براي انتقال حركت و نيرو مورد استفاده واقع مي شود.

4ـ دنده اره اي كه شكل دنده هاي آن ذوزنقه قائم الزاويه است و براي انتقال حركت و نيرو در يك جهت بكار مي رود.

5ـ دنده گرد كه براي قطعاتي كه در معرض ضربه قرار مي گيرند مورد استفاده قرار مي گيرد.

معرفي قسمتهاي مختلف پيچ

معرفي قسمتهاي مختلف پيچ : پيچ شامل دو قسمت اصلي سر و بدنه مي باشد. سرپيچ به اشكال مختلف از قبيل شش گوش ، گرد ، عدسي ، خزينه اي ، استوانه اي و شش گوش و چهارگوش داخلي (آلن) توليد مي شود كه آچارها مي توانند با آن درگير شوند. قسمت بدنه پيچ استوانه أي شكل است و روي سطح جانبي آن دنده كاري شده است. دنده كاري نيز عبارت از ايجاد شيارهايي به صورت مارپيچي است . شيارها به صورت مثلث ، مربع ، ذوذنقه و نيم دايره بر روي سطح جانبي بدنه ايجاد مي شوند.

يك دنده پيچ عبارت است از مسير مارپيچي كه بر روي استوانه پيچ قرار دارد كه اگر استوانه را گسترش دهيم متوجه مي شويم كه يك دنده يا مارپيچ عبارت از وتر مثلث قائم الزاويه اي است با قاعده برابر محيط دايره و ارتفاعي معادل گام است . اين ارتفاع عبارت از فاصله اي است كه در يك دور كامل بر روي سطح جانبي استوانه بوجود مي آيد و گام پيچ ناميده مي شود.

در مثلث قائم الزاويه ي بالا زاويه قاعده و وتر مثلث زاويه مارپيچ ناميده مي شود و تانژانت اين زاويه را شيب مارپيچ مي گويند.

چنانچه جهت صعود مارپيچ روي قسمت مرئي استوانه با محور قائم از چپ به راست باشد پيچ راست گرد است و اگر از راست به چپ باشد پيچ چپ گرد است.

در پيچ راست گرد براي باز كردن مهره لازم است آن را در جهت خلاف عقربه هاي ساعت بچرخانيم . دنده كاري در پيچها ممكن است يك راهه و يا چند راهه باشد پيچي را كه مارپيچهاي آن فقط از تراش يك مارپيچ ساخته شده باشد پيچ يك راهه گويند. در صورتي كه پيچ چند راهه عبارت از پيچي است كه مارپيچ هاي آن از تراش چندين مارپيچ به موازات هم به وجود آمده باشد. در پيچهاي چند راهه چون معمولاً شيب دنده ها زياد است از آنها براي كورس زياد و نيروي كم استفاده مي شود.

پیچ کبریتی

پیچ های دنده ذوزنقه ای یا دنده کبریتی از نوع پيچ های حركتي هستند كه حركت دوراني پيچ را به كمك مهره به حركت خطي تبديل مي سازد مانند پيچ ميله ي هدايت ماشين تراش و جک های بالا بر اگر زاويه گام اين نوع پيچها زياد باشد يعني (بيشتر از 20درجه ) مي توان حركت خطي مهره را به كمك پيچ به حركت دوراني نيز تبديل كرد مانند پيچ گوشت اتوما تيك ازبين پيچها حركتي پيچ ذوزنقه اي پر مصرفترين است .
مجموعه تولیدات صنعتی بحری تولید کننده انواع پیچ های دنده کبریتی از قطر 12 تا 100 میلی متر (tr12,14,16…100) در گام های 2.5 ,3 , 4 , 5 , 6 , 8 , 10 بدون محدودیت طول (قابلیت تولید پیچ متری دنده میلی متر و کبریتی تا 6 متر) و تولید پیچ های چند راه (چند نخ) و چپ دنده مورد استفاده در تولید جک های ساختمانی و صنعتی و آسانسور ، ماشین های صنعتی و کارگاهی ، پیچ های مورد استفاده در صنعت رباتیک (بال اسکرو) ، شیرها و فلنج ها و اتصالات سیالات در صنایع پتروشیمی ، ساخت پل ها ، ساخت خطوط راه آهن و تونل ها ، کشاورزی و صنایع آب و فاضلاب و در صنایع وابسته به بتن و قالب بتن و غیره کاربرد دارد.
شکل خاص این پیچ ها و مقاومت و استحکام بالای و طول عمر بسیار بالای این شکل از دنده نسبت به دنده میلی متر و اینچ در شرایط زیر بار و حرکت روان و دقیق با اصطکاک بسیار پایین این نوع از پیچ ها در صنایع مختلف بسیار پرکاربرد کرده است .
مجموعه تولیدات صنعتی بحری توانایی تولید این نوع خاص از پیچ و مهره ها را از از متریال های مختلف از جمله آهن (ST37) و فولادهای آلیاژی مانند (Ck45 (8.8) ، Mo40 (10.9) و فولاد فرگوته (12.9) ، Vcn150 و Stainless Steel بگیر(آهن ربا) در گریدهای :347 , 321 , 316 , 305 , 304 , 303 و نگیر در گریدهای 410 ,420 با روش رزوه با دستگاه رولینگ را داراست .
قابل ذکر است این روش تولید (دنده رولینگ) دارای کیفیت و مقاومت بسیار بالاتر و خوردگی کمتر و طول عمر بسیار بالاتر دنده ها بنابراین عمر مفید طولانی پیچ و قطعات و همچنین صرفه جویی در متریال و زمان ساخت بسیار بالاتر نسبت به روش تراشکاری می باشد. لذا کیفیت و قیمت تمام شده محصول اختلاف فاحشی با پیچ های دنده کبریتی که با روش تراشکاری تولید شده اند دارد .
لطفا برای ثبت سفارش یا اطلاعات بیشتر با کارشناسان مجموعه تولیدات صنعتی بحری تماس حاصل فرمایید .

متریال پیچ و مهره واشر

متریال پیچ و مهره واشر

متریال پیچ و مهره

در ساخت اتصالات و علی الخصوص در پیچ و مهره و همینطور واشر از متریالی استفاده میشود

که متداول ترین آنها عبارتند از:

فولاد با پوشش روی (Zinc-plated steel)

mat-zinc-plated

این ماده فولاد کم کربنی است که برای موارد عمومی و معمولی مورد استفاده قرار می گیرد.

پیچ های با این متریال نسبتا ارزان هستند و به جهت مقاومت در برابر خوردگی متوسطی که دارند

برای استفاده در محیط های خشک و محیط داخل ساختمان مناسب هستند.

رنگ این نوع از اتصالات بسته به نوع فرایند ساخت، در دو رنگ مایل به آبی و زرد موجود است.

فولاد گالوانیزه شده با روش غوطه وری گرم (Hot-dipped galvanized steel)

متریال پیچ و مهره

متریال پیچ و مهره

فولاد گالوانیزه شده با روش غوطه وری گرم، دارای یک پوشش روی ضخیم تر است

تا مقاومت در برابر خوردگی بهتری داشته باشد. این نوع از متریال پیچ و مهره،

برای استفاده در فضای باز مناسب است و به دلیل ضخامت این پوشش،

پیچ ها و واشر های گالوانیزه شده، تنها برای استفاده در کنار پیچ های گالوانیزه شده

سازگاری دارند.

این پوشش معمولا پرداخت نهایی خشن و رنگ خاکستری خسته کننده ای دارد.

متریال پیچ و مهره واشر

پیچ ماشینی یا پیچ های مهره دار

پیچ ماشینی یا پیچ های مهره دار
پیچ های ماشین (machine screw) یا پیچ های مهره دار (Bolt and nut)، برای اتصال بین دو قطعه، بایستی در سوراخی که از پیش قلاویز شده است، بسته شوند و به دلیل اینکه دنده های پیچ وارد دیواره‌های قطعه نمی‌شوند ملزم به استفاده از مهره می‌باشند. این نوع پیچ ها معمولا فلزی هستند و به ندرت یک پیچ ماشینی یا همان پیچ و مهره با جنس غیر فلزی استفاده می‌شود.

جهت سفارش محصول با ما تماس بگیرید:02155377093
ابعاد و اندازه:

از نظر ابعاد هندسی پیچ ماشینی خیلی بزرگتر از اندازه معمول پیچ‌ها‌ی دیگر نیست، غالبا طول آن‌ها حدود 3/4 اینچ معادل 19/05 میلی‌متر بوده که البته میتواند بزرگتر هم باشد.
انواع پیچ ماشینی:

تفاوت‌های اساسی بین پیچ های ماشین به طور عمده در اندازه کلی، شکل سر، نوع آچار خور، طول پیچ، نوع مواد، پوشش و همینطور خصوصیات مربوط به رزوه پیچ می‌باشد.

بهترین راه برای طبقه بندی پیچ های ماشین توجه به نوع کله‌گی و آچار‌خور پیچ می‌باشد که در واقع باید توجه شود برای هدایت پیچ مربوط درون سوراخ از چه نوع آچار یا پیچ گوشتی باید استفاده گردد.

عمدتا این نوع پیچ ها به دو شکل دو پخ، یا چهار پخ طبقه بندی می‌شود اما انواع دیگری نیز وجود دارد که از آنها می‌توان به انواع آلن ستاره ای، آلن شش گوش و چهارگوش اشاره کرد که البته نیازمند آچار‌های مخصوص به خود است.

پیچ ها ی ماشینی معمولا از جنس استنلس استیل می باشد اما با روکش های زینک هم که در الکترونیک استفاده های فراوانی دارد یافت می شود، نوع استنلس استیل معولا در بازار به سایز های M4 وM5 تولید می شودو از ظول 20سانتی متر تا 50سانتی متر موجود هست.

استفاده از آچارهای مخصوص، زمانی اهمیت پیدا می‌کند که به دلایل ایمنی بایستی باز و بسته کردن پیچ مشکل‌تر باشد و توسط افراد متخصص انجام شود. به عنوان مثال پانل های الکتریکی خطرناک، یک مکان مناسب برای استفاده از یک پیچ ماشینی با نوع خاصی از کله‌گی است.

نوع دیگری از کله‌گی پیچ های ماشینی دارای سطح مقطع شش گوش و یا مربع است، که هیچ شکافی برای باز و بسته کردن به وسیله‌ پیچ گوشتی ندارد و باید از آچار‌های تخت یا آچار فرانسه استفاده شود.

بورس پیچ و مهره استیل

بورس پیچ و مهره استیل

پیر بارتیه مهندس فرانسوی در سال 1821 ، مشاهده کرد که با افزایش مقدار مشخصی

کروم به آهن ، سفتی و مقاومت به خوردگی اسیدی آن بسیار افزایش می یابد .

در 1909 لئون گویله و آلبرت پورتوین بطور مستقل در فرانسه ریز

ساختار آلیاژ های Fe-Cr و Fe-Cr-Ni را بررسی کردند
آلیاژ هاآلیاژهای فولاد زنگ نزن به علت داشتن مقاومت بالا نسبت به خوردگی یکی

از پر کاربردترین مواد درمهندسی است. این مقاومت به دلیل وجود مقدار زیادی کروم

درآن‌ها ناشی می‌شود. مقدار کم کروم، مثلاً ۵٪، مقاومت به خوردگی آهن را مقداری

افزایش می‌دهد، اما برای رسیدن به فولاد زنگ نزن، حداقل ۱۲Cr% نیاز است.

بنابر نظریه‌های کلاسیک، کروم با تشکیل یک لایه اکسید سطحی که لایه‌های زیرین

را از خوردگی محافظت می‌کند، سطح آهن را زنگ نزن می‌سازد.

برای ایجاد این لایه محافظ، سطح فولاد زنگ نزن باید در تماس با عوامل اکسید کننده باشد.
اضافه کردن نیکل به فولادهای زنگ نزن مقاومت به خوردگی را در محیط‌های خنثی

و یا اکسید کننده ضعیف افزایش می‌بخشد اما قیمت آن‌ها را نیز افزایش می‌دهد.

هم‌چنین مقدارکافی نیکل قابلیت انعطاف‌پذیری و شکل‌پذیری فولادها را افزایش می‌دهد

زیرا امکان نگهداری آستینت (FCC) در دمای محیط را فراهم می‌کند.

افزایش مولیبدن به فولادهای زنگ نزن مقاومت به خوردگی را در

حضور یون‌های کلر افزایش می‌دهد،

حال آن‌که افزودن آلومینیوم مقاومت به پوسته شدن را در دماهای بالا بهبود می‌بخشد.

کروم نیز برای افزایش مقاومت به خوردگی آن، اضافه می‌شود.

رایج ترین نوع استنلس استیل ها سری 300 هستند که خود به انواع

مختلفی مثل 303 – 304 – 316 – 321 و 347 … تقسیم می شود ،

در بین آن ها استنلس استیل 304 با اختلاف قابل توجهی پر کاربرد تر و رایج تر است .

استنلس استیل 304 دارای 18 درصد کروم و حداقل 8 درصد نیکل می باشد

و به همین دلیل به نام 8-18 شناخته می شود ، استنلس استیل 316 پس از304

دومین استنلس استیل رایج ترین می باشد و به استنلس استیل ضد زنگ گرید

دریایی نیز معروف است و معمولا شامل حداقل 16 درصد کروم ، 10 درصد

نیکل و 2 درصد مولبیدن است ، تغییر در نسبت کروم و نیکل و افزودن مولبیدن

باعث مقاومت بیشتر در مقابل فرسایش به ویژه فرسایش ناشی از کلر می شود

به همین دلیل این ماده برای وسایلی که باید در تماس زیاد با عوامل فرساینده

مانند مواد شیمیایی ، حلال ها و آب شور باشد مناسب است .

ارسال تضمینی بار به تمام نقاط ایران تخفیف ویژه برای مشتریانی

که از طریق سایت با ما ارتباط برقرار کنند در نظر گرفته خواهد شد.

مهره استیل

بورس پیچ و مهره استیل, پیچ و مهره HV ,پیچ و مهره پل سازی فروش انواع پیچ و مهره ,بورس انواع پیچ و مهره ,شرکت بازرگانی پیچ ,پیچ و مهره استیل ,بورس پیچ خودرو

مجتمع تولیدی پیچ کیمیاصنعت

پیر بارتیه مهندس فرانسوی در سال 1821 ، مشاهده کرد که با افزایش مقدار مشخصی کروم به آهن ، سفتی و مقاومت به خوردگی اسیدی آن بسیار افزایش می یابد . در 1909 لئون گویله و آلبرت پورتوین بطور مستقل در فرانسه ریز ساختار آلیاژ های Fe-Cr و Fe-Cr-Ni را بررسی کردند
آلیاژ هاآلیاژهای فولاد زنگ نزن به علت داشتن مقاومت بالا نسبت به خوردگی یکی از پر کاربردترین مواد درمهندسی است. این مقاومت به دلیل وجود مقدار زیادی کروم درآن‌ها ناشی می‌شود. مقدار کم کروم، مثلاً ۵٪، مقاومت به خوردگی آهن را مقداری افزایش می‌دهد، اما برای رسیدن به فولاد زنگ نزن، حداقل ۱۲Cr% نیاز است. بنابر نظریه‌های کلاسیک، کروم با تشکیل یک لایه اکسید سطحی که لایه‌های زیرین را از خوردگی محافظت می‌کند، سطح آهن را زنگ نزن می‌سازد. برای ایجاد این لایه محافظ، سطح فولاد زنگ نزن باید در تماس با عوامل اکسید کننده باشد.
اضافه کردن نیکل به فولادهای زنگ نزن مقاومت به خوردگی را در محیط‌های خنثی و یا اکسید کننده ضعیف افزایش می‌بخشد اما قیمت آن‌ها را نیز افزایش می‌دهد. هم‌چنین مقدارکافی نیکل قابلیت انعطاف‌پذیری و شکل‌پذیری فولادها را افزایش می‌دهد زیرا امکان نگهداری آستینت (FCC) در دمای محیط را فراهم می‌کند. افزایش مولیبدن به فولادهای زنگ نزن مقاومت به خوردگی را در حضور یون‌های کلر افزایش می‌دهد، حال آن‌که افزودن آلومینیوم مقاومت به پوسته شدن را در دماهای بالا بهبود می‌بخشد. کروم نیز برای افزایش مقاومت به خوردگی آن، اضافه می‌شود.

رایج ترین نوع استنلس استیل ها سری 300 هستند که خود به انواع مختلفی مثل 303 – 304 – 316 – 321 و 347 … تقسیم می شود ، در بین آن ها استنلس استیل 304 با اختلاف قابل توجهی پر کاربرد تر و رایج تر است .

استنلس استیل 304 دارای 18 درصد کروم و حداقل 8 درصد نیکل می باشد و به همین دلیل به نام 8-18 شناخته می شود ، استنلس استیل 316 پس از304 دومین استنلس استیل رایج ترین می باشد و به استنلس استیل ضد زنگ گرید دریایی نیز معروف است و معمولا شامل حداقل 16 درصد کروم ، 10 درصد نیکل و 2 درصد مولبیدن است ، تغییر در نسبت کروم و نیکل و افزودن مولبیدن باعث مقاومت بیشتر در مقابل فرسایش به ویژه فرسایش ناشی از کلر می شود به همین دلیل این ماده برای وسایلی که باید در تماس زیاد با عوامل فرساینده مانند مواد شیمیایی ، حلال ها و آب شور باشد مناسب است .