مشکلات بدست آمده به هنگام بستن پیچ

مشکلات رایج در مورد اتصالات پیچی     کیمیا صنعت: تهران میدان قزوین پاساژشهابدین همکف پلاک 3    شماره  تماس021:55377092

مشکلات رایج در مورد اتصالات پیچی به دو گروه اصلی تقسیم می شوند:

1- مشکلات بدست آمده به هنگام بستن پیچ:

* شکستن پیچ

* کنده شدن رزوه ها (هرز شدن)

* تغییر شکل پلاستیکی و له شدن قطعات متصله

* عدم محکم شدن کافی پیچ: فاصله گرفتن قطعات، لغزش قطعات نسبت به هم، شل شدن پیچها و شکست ناشی از خستگی

2- مشکلات ایجاد شده پس از بستن پیچ

* شکستن استاتیکی پیچ

* شکست پیچ ناشی از خستگی

* شکست با تأخیر پیچ

* ترک ناشی از خوردگی و تنش ناشی از آن

* فاصله گرفتن قطعات نسبت به هم: ایجاد نشتی و شکست ناشی ازخستگی

* لغزش قطعات نسبت به هم:

** شل شدن گردشی

** شل شدن غیر گردشی در اثر سایش

** شکست ناشی از خستگی حاصل از خمش پیچها

*شل شدن پیچ

کاهش تنش کششی در پیچ

* فاصله گرفتن قطعات تا جداشدن آنها

* لغزش قطعات متصله و جابجا شدن آنها

* ایجاد سروصدا و ایجاد نشتی

* کاهش استحکام اتصال و ایجاد لرزش

* شکست ناشی از خستگی

مشکلات ایجاد شده به هنگام سفت کردن پیچها

(a) شکستن پیچ به هنگام سفت کردن

گاهی اوقات پیچها به هنگام سفت کردن آنها توسط آچار می شکنند. این وضعیت وقتی بوجود می آید که نیروی بستن پیچ (گشتاور اعمالی) بیش از حد باشد. همچنین در صورتی که رزوه ها کاملاً روغنی باشد نیز، به دلیل کاهش اصکاک ، ممکن است قسمت اعظم گشتاور تبدیل به تنش طولی و شکستن پیچ شود.

(b) کنده شدن رزوه ها (هرز شدن پیچ(

در این حالت ، تمام رزوه های پیچ یا مهره که با هم درگیر شده اند ، بریده میشوند و از بدنه اصلی پیچ یا مهره جدا میشوند ، در این عیب ، بدنه پیچ نمیشکند، ولی در اثر کنده شدن رزوه ها ، پیچ از مهره جدا میشود و یا اصلاً اتصال قابل قبولی بین آنها به وجود نمی آید . وقتی که پیچ یا مهره از یک ماده ضعیف تر (مثلاً یکی از فولاد و دیگری از آلومینیوم) ساخته شده باشد و یا هنگامی که طول درگیری پیچ با مهره کوتاه باشد، ممکن است این مشکل به وجود آید.

(C) تغییر شکل پلاستیکی قطعات متصله

گاهی اوقات به هنگام ایجاد یک اتصال پیچی ممکن است قطعات متصله دچار تغییر شکل پلاستیکی ، کمانش و یا له شدگی بشوند. این مشکل موقعی به وجود می آید که استحکام فشاری قطعات پایین باشد و یا فرم قطعات به گونه ای باشد که در آنها کمانش ایجاد شود و یا نیروی اعمالی به پیچها و قطعات بیش از حد مقاومت آنها باشد .

(d)محکم نشدن کافی قطعات

وقتی گشتاور کافی به هنگام سفت کردن پیچ اعمال نشود ، نیروی کششی طولی کافی در آن به وجود نمی آید . به حد کافی برای نگه داشتن اتصال نخواهد رسید. اگر به عللی پیچ و مهره به هم بچسبند و یا اگر رزوه ها به اندازه کافی روانکاری نشده باشند (ودر نتیجه اصکاک بین آنها بیشتر از حد مورد انتظار باشد ) نیز ممکن است قطعات پیچی به اندازه کافی محکم نشوند . این یکی از جدی ترین مشکلاتی است که می تواند به هنگام کارکرد اتصال پیچی دردسرهای زیادی ایجاد کند . مثلاً ممکن است به تدریج قطعات متصله از هم فاصله بگیرند . قطعات نسبت به هم بلغزند، پیچها شل شوند و شکست ناشی از خستگی در پیچها به وجود آید.

مشکلات ایجاد شده پس از محکم کردن اتصال پیچی

(a) شکست استاتیکی پیچ

این نوع شکست به صورت ناگهانی و در اثر یک ضربه یا تکان شدید ممکن است به وجود آید. این ضربات در عملکرد عادی وجود ندارند، بلکه مثلا در تصادفات یا دیگر اتفاقات غیر منتظره باعث شکستن پیچها می شود.

(b) شکستن حاصل از خستگی

خستگی Fatigue در اثر اعمال بارهای تکراری در قطعات اتفاق می افتد، در حالی که مقدار بار اعمالی کمتر از استحکام کششی قطعات میباشد. بنابراین این عیب دفعتاً اتفاق نمی افتد ، بلکه بارهای تکراری (که میزان آن بیشتر از یک حد خاصی باید باشد) به تدریج باعث ایجا شکست در قعه میگرد. در مورد پیچها، هم شکست ناشی از خستگی طولی و خستگی خمشی، هر دو اتفاق می افتند. این عیب نیز جزو مشکلات جدی در اتصالات پیچی محسوب می شود.

(C) شکست با تأخیر حاصل از ترد بودن پیچ

در این مورد نیز پیچ دفعتاً دچار شکست میشود، ولی پس از مدت زمانی خاص که اتصال محکم شده و سیستم به کار گرفته شود ، گاهی اوقات در یک اتصال پیچی پس از محکم شدن ، وقتی بلا استفاده در یک محل قرار گیرد نیز چنین شکستی در بعضی پیچهای آن به وجود می آید. مدت زمان قبل از شکستن پیچ ممکن است از چند ساعت تا چند سال متغیر باشد. این عیب هنگامی اتفاق می افتد که در اتصال، از پیچهای سخت با استحکام مثلاً بالاتر از 1300 N/mm استفاده شده و پیچها به خوبی محکم شده باشند.

(d)شکست ناشی از تنش خوردگی

این نوع شکست تقریباً شبیه شکست با تاخیر است و هنگامی اتفاق می افتد که اتصال پیچی همزمان در معرض تنش کششی و محیط خورنده قرار گیرد. در چنین شرایطی، حتی اگر نیرویی به اتصال پیچی وارد نشود نیز ممکن است در اثر خوردگی، ترک در قطعات به وجود آید و تنش موجود در پیچ به گسترش ترک منجر گردد.

(e) فاصله گرفتن قطعات اتصال از هم

وقتی بار خارجی وارده به اتصال، بیشتر از حد تحمل پیچها باشد، قطعات ممکن است از هم فاصله بگیرد. در اثر این پدیده احتمالاً نشتی در سیستم به وجود می آید. همچنین ادامه این وضع می تواند باعث شکست خستگی در پیچها شود. بنابراین خیلی مهم است که در طراحی اتصالات پیچی ، قطعات و پیچها به گونه ای محاسبه شوند که چنین وضعیتی به وجود نیاید.

(f) لغزش قطعات نسبت به هم

وقتی بارهای برشی بزرگی به اتصال پیچی وارد شود ، ممکن است قطعات محکم شده توسط پیچ ، نسبت به هم بلغزند. این پدیده وقتی به وجود می آید که بار برشی وارده بیشتر از نیروی اصطکاک بین قطعات متصله باشد. وقتی قطعات نسبت به هم بلغزند ، ممکن است پیچها به سرعت شل شوند، سایش بین قطعات به وجود آید و دراثر ادامه و تکرار این لغزشها، شکست ناشی از خستگی خمشی در پیچها ایجاد گردد. این عیب نیز از عیوب جدی و آسیب رسان در اتصالات پیچی محسوب میشود و به هنگام طراحی، باید دقت نمود تا لغزش بین قطعات به وجود نیاید.

(g) شل شدن پیچها (کاهش در تنش طولی آنها)

گاهی اوقات نیروی کششی که به هنگام سفت کردن پیچها در آنها به وجود می آید ، کاهش می یابد و به تدریج باعث شل شدن آنها می شود . این عیب ممکن است مثلاً در اثر لغزش بین قطعات متصله ، سایش بین قطعات و یا تغییر شکل پلاستیکی اتفاق بیفتد. نیروی کششی اولیه ایجاد شده در پیچ، مهم ترین عامل موثر در عملکرد مطلوب اتصال پیچی میباشد. کاهش ان نیرو به هر علتی ، باعث شل شدن پیچ می گرددو قابلیت اطمینان سیستم را دچار اختلال می کند .

شل شدن پیچها را می توان به دو گروه تقسیم بندی کرد : شل شدن گردشی سریع و شل شدن غیر گردشی آهسته.

شل شدن پیچها باعث فاصله گرفتن قطعات ، ایجاد لغزش بین آنها ، به وجود آمدن تکان و ضربه در سیستم ، کاهش استحکام اتصال ، ارتعاش، شکستهای ناشی از خستگی و نشتی خواهد شد.

شل شدن پیچها جدی ترین مشکل در اتصالات پیچی میباشد.

ویژگیها و علل پیدایش مشکلات

همانطور که در بخشهای قبلی ذکر شد ، مشکلات در اتصال پیچی را می توان در دو گروه تقسیم بندی کرد:

مشکلاتی که هنگام سفت کردن پیچها به وجود می آیند و مشکلاتی گکه پس از سفن کردن پیچها (هنگام کار سیستم) اتفاق می افتند. اگر به هنگام سفت کردن پیچ، مشکلی به وجود بیاید، در همان موقع شناسایی میشود و می توان احتمالاً آن را با اطمینان خاطر بر طرف کرد. ولی در مورد مشکلاتی که پس از سفت کردن پیچها اتفاق می افتند، دردسرها و هزینه های زیادی به مشتری و استفاده کننده از سیستم تحمیل خواهد شد. برای جلوگیری از بروز اینگونه مشکلات، اولاً باید اتصال پیچی را به درستی طراحی کرد و ثانیاً بایذ عملیات مونتاژ و سفت کردن پیچها و مهره ها با دقت و وسواس زیاد انجام داد.

علل پیدایش مشکلات به هنگام سفت کردن پیچها، مثلاً می تواند اعمال گشتاور بیش از حد به پیچها و یا اشتباه در تخمین میزان اصکاک موجود بین رزوه ها باشد.

علل پیدایش مشکلات پس از سفت کردن پیچها ، معمولاً عدم بررسی صحیح شرایط اولیه و یا اشتباه در محاسبات و طراحی میباشد.

مشخصات قطعات پیچی باید به گونه ای تعیین شوند که هیج یک از مشکلات ذکر شده اتفاق نیفتد.
منبع: پیچ و مهره کیمیا صنعت: تهران میدان قزوین پاساژشهابدین همکف پلاک 3    شماره  تماس021:55377092  همراه: 09121896961

واژه نامه های پیچ و مهره و واشر

واژه نامه های پیچ و مهره و واشر

واژه نامه های پیچ و مهره و واشر       کیمیا صنعت: تهران میدان قزوین پاساژشهابدین همکف پلاک 3    شماره  تماس021:55377092          Angel controlled tightening

کنترل زاویه ای روشی است برای پیش تنیده کردن اتصال که ابتدا مهره با دست تا حد امکان محکم گردیده و سپس قسمتی از پیچ و مهره در یک راستا علامت گذاری می شود.

Bearing stress

فشاری است که بطور مستقیم بر سطح درگیر اتصال عمل کرده و در اثر اعمال نیرو به پیچ و مهره ایجاد میگردد.

Black bolt and nuts

واژه سیاه در این اصطلاح ، به معنای رواداری یا تلرانس بیشتر بوده و لزوما به معنی رنگ نهایی پیچ و مهره نمی باشد. به عبارت دیگر این اصطلاح برای اتصالات غیر دقیق بکار مرود.

Bolt

در مورد پیچ های رزوه داری بکار میرود که دارای گل یا سر بوده و با مهره استفاده می شود.

Electroplating

همان آبکار است که برای جلوگیری از خوردگی و افزایش مقاومت سایشی ، فلزاتی مانند نیکل

،کرم،روی یا کادمیوم بر روی پیچ ومهره می نشانند.

Clamping force

نیروی فشاری است که یک پیچ یا مهره به اتصال اعمال می کنند.

Class of fit

نمایش 6g میزان جذب و جفت بودن رزوه های یک اتصال دهنده مانند پیچ و مهره که با علامتی مثل

داده می شود.

Decompression point

وافشردگی ،در نمودار تنش کرنش ، نقطه ای است که پایینتر از نقطه تسلیم قرار داشته و هرچه بالاتر و به نقطه تسلیم نزدیکتر باشد بهتر است زیرا در این نقطه فشاری که به سطوح مشترک اتصال وارد می شود ناچیز بوده و اگر نیروی اعمالی از نقطه وافشردگی بیشتر شود بازدهی اتصال کاهش یافته و بین آن فاصله ایجاد می گردد.

Direct tension indicators

یکی از روش های اعمال گشتاور لازم به اتصال است که در آن واشری با برجستگی را در اتصال قرار داده محکم می کنند تا برجستگی ها دچار لهیدگی شوند سپس با فیلرها مخصوص فاصله بین اتصال و در نتیجه گشتاور مطلوب بررسی می گردد.

Driving recess

آچار خور ، محلی از گل پیچ که آچار در آن قرار می گیرد.

Effective diameter

قطر سیلندرفرضی هم محوربا رزوه ها که از وسط ارتفاع رزوه عبورمی کند. نام دیگر آن قطر گام است.

Embedment

تغییر شکل پلاستیکی موضعی که در نزدیکی محل اتصال پیچ و مهره و یا رزوه ها ایجاد می شود.

External thread

رزوه هایی هستند که بر محیط خارجی یک استوانه مانند پیچ ها ، یا بولت ها ایجاد می گردند.

Grip length

فاصله بین سطح زیرین مهره تا سطح تحمل کننده بار در پیچ که میتواند شامل واشر یا گسکت باشد.

H.V

پیچ های کلاس 10.9 و یا مهره های کلاس 10و واشر های کلاس 10 که ابعادی بزرگتر از معمول داشته و برای اتصالات اصطکاکی در سازه های فلزی بکار میروند و استاندارد آنها میباشد.DIN 6914 , DIN 6915 , DIN 6916

Hydrogen embrittlement

تردی هیدروژنی ،در فرایند آبکاری و در اثر عدم آماده سازی مناسب و یا اجرای نا مناسب فرایند (به علت در معرض هیدروژن قرار گرفتن و جذب آن ) ایجاد می گردد.

Impact wrench

ابزاری است عمدتا بادی یا برقی که برای اعمال گشتاور و محکم نمودن پیچ و مهره به کار می رود.

Integral fastener

برخی از پیچ و مهره ها به واسطه شکل خاص رزوه هاشان ، نسبت به لق شدن مقاوم هستند.

Internal thread

رزوه هایی که درون سوراخ ها شکل می گیرد رزوه های داخلی نام دارد.

Lefthand thread

رزوه هایی که جهت پیچش آنها خلاف جهت عقربه های ساعت باشد.

Length of engagement

فاصله ای است از رزوه ی خارجی که با یک رزوه داخلی درگیر و در تماس است.

Locknut

مهره قفل شونده دارای سه معنی زیر است:

الف) مهره هایی که به واسطه شکل هندسی خود که شبیه فلنج بوده از لق شدگی ناشی از لرزش

جلو گیری می نماید.

ب) مهره باضخامت کم که برای قفل کردن مهره ای با ضخامت بیشتر بکار می رود.

ج) مهره که به واسطه زاید پلاستیکی درون خود از لق شدن اتصال جلوگیری می نماید.

Major diameter

همان قطر استوانه فرضی است که بر قله رزوه ها منطبق می گردد. به عبارت دیگر فاصله قله به قله رزوه قطر خهرجی یا قطر بزرگ است.

Mean shift

اختلاف بین مقدار گشتاوذ ایجاد شده توسط یک روش یکسان برای محکم نمودن در یک اتصال سخت و یک اتصال نرم. یک تصال سخت ،مقدار گشتاور بیشتری را ایجاد میکند وهرچه این اختلاف کمتر باشد، رسیدن به مقدار معین گشتاور آسان تر است.

Minor diameter

قطر استوانه فرضی است که بر ریشه رزوه های خارجی یا قله رزوه های داخلی منطبق می باشد.

Nicked threads

رزوه های لب پریده یا آسیب دیده ای که با افزایش قطر و برای رزوه های ریز گسترش می یابند. برای پذیرش باید از گیج برو عبور کنند.

Nominal diameter

قطر اسمی است که برابر با قطر خارجی رزوه ها یا قطر ساق

Nut dilation

رفتار گوه ای شکل رزوه ها تحت بار که موجب اتساع مهره و در نتیجه افزایش قطر کوچک ان و کاهش مساحت برشی موثر رزوه های خارجی و داخلی می گردد.

Octagon head

پیچ است با سری 8 وجهی

Overtapping

قلاویز کردن و به دنبال آن پوشش دهی رزوه ها به منظور منطبق شدن رواداری رزوه ها با مشخصات فنی پروژه ، که عملا در مورد رزوه های داخلی به کار رفته و برای سازگاری ابعادی پیچ و مهره استفاده می شود.

Pitch

فاصله اسمی بین دو رزوه مجاور

Point set

نوک یا گلویی انتهای پیچ

Preload

تنشی که با محکم کردن اتصال برای بار اول ایجاد شده و بعد از یک دوره زمانی ، ممکن است کاهش یابد

Prevailing torque

گشتاور مورد نیاز برای به جلو بردن مهره روی رزوه (در برخی از انواع مهره ها ) که برای جلوگیری از لقی حاصل از لرزش حاصل شده اند. این مقاومت به لقی ، بر اثر وجود زایده ای پلاستیکی و یا شکل هندسی غیر مدور مهره ایجاد می گردد.

Proof load

نیروییاست که پیچ و مهره باید در طول محور خود تحمل کند بدون انکه تغیی شکل دایمی یا هرز شدن رزوه ها اتفاق بیفتد و کمی کمتر از تنش تسلیم است.

Reduced shank bolt

پیچی که قطر ساق ان کوچکتر از قطر اسمی پیچ است. معمولا قطر ساق چنین پیچ هایی تقریبا برابر با قطر وثر رزوه هاست.

Rollet thread

رزوه های که با روش نورد ایجاد شده باشد نه روش ماشینکاری. استحکام مکانیکی دراین نوع رزوه ها بیشتر بوده و عملیات نورد باید قبل از هر نوع عملیات حرارتی انجام پذیرد.

Runout

آخر رزوه ، جایی که رزوه تمام شده و بدنه صاف شروع می شود.

Screw

نوعی پیچ است که بدون مهره به کار میرود.به عبارت دیگر ،برای اتصال به رزوه های داخلی مانند سوراخ های رزوه شده مورد استفاده قرار می گیرد( مثل پیچ های خودکار).

Sems

مجموعه یک پیچ بدون مهره به همراه واشر

Set screw

استوانه ای رزوه شده و بدون سر که برای جلوگیری از حرکت یک چرخ دنده مغزی ، خار و غیره بر روی شفت به کار می رود.

Shank

قسمت رزوه نشده بین سر پیچ و رزوه های آن ، که به ساق نیز معروف است.

Snugging

فرایند کشیده شدن اجزای یک اتصال به طرف یکدیگر

Socket head cap screw

پیچ خزینه دار (دارای سر حفره ) که به آلن نیز معروف است. به علت استحکام بالا معمولا در اجزای ماشین آلات استفاده می شود.

Sep-lock bolt

پیچ های مقاوم به لق شدگی

Stress area

سطح مقطع موثری ازبرش عرضی یک پیچ ، که در معرض نیروی کششی قرار گرفته است.

Structural bolt

نوعی پیچ که در صنایع ساختمان به کار رفته و دارای گلی بزرگتر از پیچ های معمولی می باشد. این نوع پیچ ها با داشتن طول کنترل شده ای از رزوه ها مقاومت برشی پیچ را بهبود می بخشند.

Stud

نوعی پیچ بدون سر که هر دو سر آن رزوه شده و ممکن است قسمت میانی آن بدون رزوه باشد که در صطلاح به آن استا د بولت می گویند.

Thread crest

قله رزوه، بالاترین قسمت رزوه است. در مورد رزوه های داخلی منطقه ای است که قطر داخلی را تشکیل می دهد.

Thread flank

منطقه ای از رزوه که قله و ریشه آنرا به هم متصل می نماید، قسمت شیبدار یا دامنه رزوه.

Thread height

فاصله بین قطر های بزرگ و کوچک( فاصله بین ریشه تا قله )

Thread length

طولی از پیچ که رزوه می باشد.

Thread root

پایین ترین قسمت رزوه که در رزوه های خارجی ، برای جلوگیری از ایجاد خستگی ، انرا به صورت انحنادار ( و نه یه صورت تیز ) ایجاد می کنند.

Thread runout

ناحیه انتهایی ساق رزوه شده که تا عمق کامل رزوه نشده و درست قبل از اولین رزوه کامل می باشد.

Thread locker

هر نوع اتصال دهنده ای که نسبت به لقی در اثر لرزش مقاوم باشد. بنابراین عمدتا به چسب های مقاوم کننده در برابر لق شدگی گفته می شود.

U bolt

شکل برای کاربرد در قطعات آویزان و نواحی مشابه در وسایل نقلیه و غیره.U اتصال دهنده

Ultrasonic extensometer

ابزاری فرا صوتی ، که تغییرات طول پیچ را بر اثر اعمال نیرو اندازه گیری می نماید.

Waisted shank bolt

پیچی که قطر آن از قطر کوچک رزوه ها است.اغلب ، ساق این نوع پیچ هاف 9/0 برابر قطر ریشه رزوه هایشان می باشد.

Wire insert

زائده ای رزوه شدهاز جنس آلومینیوم یا روی، که برای افزایش مقاومت به هرز شدن در رزوه ها ی داخلی کار گذاشته می شود.

Zince electroplating

روشی از پوشش دهی توسط فلز روی، که با آبکاری روی پیچ ، نرخ خوردگی آن را کاهش می دهند.

Bolt , clevis

پیچ مهره دار یو شکل : نوعی اتصال رزوه دار خارجی است که بخشهای رزوه دار و غیره رزوه دارش که دارای قطری به اندازه قطر اسمی خود می باشند توسط شیار باریکی پیرامون خود از یکدیگر جدا میشوند.سر این نوع پیچ های مهره دار برای نگهداری یا گرداندن آن چاکدار میباشند.

Bolt rye

پیچ مهره دار چششمی:نوعی اتصال رزوه دار خارجی است که در آن بخش رزوه دار به اندازه قطر اسمی آن میباشد.این پیچ ها دارای سر نمیباشندولی بخشغیره رزوه دار ان دارای خمی بیشتر از 225 درجه میباشد.

Bolt ,internal wrenching

پیچ مهره دار آچار خور داخلی : نوعی اتصال رزوه دار خارجی است که در آن بخش رزوه دار به اندازه قطر اسمی خود میباشد.سر این پیچها پخ دار بوده و دارای یک حفره داخلی است تا بتوان بصصورت داخلی اچار را در آن بکار بست.

Bolt , lay

پیچ مهره دار سر پوش دیگ: نوعی اتصال رزوه دار خارجی است با ری چهار یا شش گوش که دارای رزوه ای همتراز ابتدای نوک مته ای شکل خود تا کمی بیشتر از نصف خود میباشد.

Bolt, machine

نوعی اتصال رزوه دار خارجی است که بخش های رزوه دار و غیره رزوه دار آنها دارای قطر اسمی به اندازه 19/. اینچ یا بیشتر از آن میباشد.طول قسمت غیره رزوه دار (در اتصال با شش گوش) به اندازه مشخصی بوده و با تلرانسی بزرگتر از تلرانس مربوط به پیچ ها ی مهره دار با تلرانس بسته ماشین کاری میشوند.سر این پیچ ها تنها به صورت خارجی اچار خور میباشد.

Bolt ,self-locking

پیچ مهره دار خود قفل کن : نوعی پیچ مهره دار ماشین یا پیچ سرشش گوش میباشد که به طراحی سر یا رزوه های آن خاصیت قفل کنندگی اضافه شده است.

Bolt , shear

پیچ مهره دار برشی : نوعی پیچ مهره دار با تلرانس بسته می باشد به غیر از اینکه جنس مواد آن با گونه ای باشد که و یا بزرگتر از آن است.160000 psi مینیمم استحکام کششی آن در حدود

Bolt ,shoulder

پیچ مهره دار شولدر : نوعی پیچ مهره دار ماشینی یا پیچ با سر شش گوش میباشد که دارای میله یا گردن بدون رزوه بوده و تمام یا بخشی از آن نیز دارای قطی بزرگتر از بخش رزوه شده میباشد.

Bolt,aquare neck

پیچ و مهره دار با گلویی مربعی : یک اتصال رزوه دار خارجی دارای سر که بخش رزوه دار آن به اندازه قطر اسمی آن بوده و گلویی مربعی ان نیز درست زیر سر پیچ قرار دارد.

Bolt ,tee head

شکل : که بخش رزوه دار آن به اندازه قطر اسمی پیچ بوده و دارای سری است که بطور مخصوص برای بکارگیری در شیارها و جهت جلوگیری از گردیدن سر طراحی شده است. t پیچ مهره دار با سر

Bolt , u

U پیچ مهره دار یو شکل : نوعی اتصال رزوه دار خارجی است که به اندازه 180 درجه خم شده و به شکل

. درآمده و هر دو انتهایش نیز رزوه دار میباشد

Screw,Cap, hexagon head

پیچ سر ش گوش : نوعی پیچ مهره دار ماشین با سرشش گوش میباشد با این تفاوت که در این نوع پیچ طول قسمت غیره رزوه دار دارای اندازه بخصوصی نباشد.

Screw,cap,socket head

پیچ آلن : نوعی اتصال رزوه دار خارجی میباشد که بخش رزوه دار آن به اندازه قطر اسمی اش میباشد. سر آن استوانه ای شکل بوده و دارای حفره داخلی یا چند لبه میباشد. با پیچ هایی با سر شیبدار فرق دارد.

Screw,close tolerance

نوعی پیچ مهره دار با تلرانس بشته میباشد بغیر از اینکه سر از نوع حفره دار داخلی ، تو رفته و یا شیار دار میباشد. مینیمم استحکام تسلیم آن نیز هر مقداری میتواند باشد.

Screw,drive

پیچ خودکار : نوعی بست استوانه ای سخت کاری شده با شیارهای مارپیچی چند راهه بر روی میله خود میباشد. این نوع پیچ همچنین دارای قطر کوچکتری در انتها نسبت به قطر خارجی شیاره های مارپیچی دارند که این شیار ها به هنگام وارد شدن پیچ به داخل سوراخ مته کاری شده به عنوان راهنما عمل میکند.

Screw,eye

پیچ چشمی : یک وسیله اتصالی که یک انتهای آن به شکل یک چشم شکل داده شده و طرف دیگر که رزوه دار است دارای سری از نوع پیچ چوب با بستره میباشد.

Screw instrument

نوعی پیچ ماشین با این تفاوت که قطر رزوه در ان کمتر از 06/0 اینچ می باشد.

Screw machine

نوعی اتصال رزوه دار خارجی که بخش رزوه دار آن به اندازه قطر اسمی خود باشد.تلرانس قسمت غیر رزوه داراین پیچ دارای تلرانسی بزتر از تلرانس پیچ مهره دار با تلرانس بسته است. برای برای اندازه های رزوه های مابین .6/. تا 164/. اینچ میتوان از هر نوع سر این پیچ ها استفاده کرد.البته بغر از سرهای مورد استفاده در پیچ های آلن یا پیچ های مهره دار آچار خور داخلی . برای اندازه های رزوه های 19/0 اینچ و بیشتر از ان میتوان از هر گونه سر تو رفته ، شیاردار یا حفره دار به غیر از سرهای مورد استفاده در پیچ های آلن یا پیچ های مهره دار آچار خور داخلی استفاده نمود.

Screw , self-locking

پیچ خود قفل کن : نوعی پیچ ماشین یا پیچ آلن با برخی از ویژگی های اضافی که به سر یا رزوه های آنها اضافه میشود

تا بتوان خاصیت قفل کنندگی به آن داد.

Screw,shoulder

پیچ شولدر : نوعی پیچ ماشین میباشد به غیر از اینکه این پیچ ها دارای گلویی یا میله غیره رزوه دار گرد بوده و بخشی یا کل قطر ان بزرگتر از بخش رزوه دار میباشد.

Screw,tapping,thread cutting

پیچ خودکار با رزوه برشی: نوعی بست رزوه دار خارجی سخت کاری شده که رزوه آن معمولا از انتهای قسمت مخروطی تا سطح تکیه گاهی سر پیچ امتداد داشته ودر نهایت توسط شیارها قطع میشود.

Scre,tapping, thread fotming

پیچ خودکار با رزوه شکل دهی : نوعی بست رزوه دار خارجی سخت کاری شده که رزوه ان معمولا از نوک مته ای شکل یا نوک قلابی شکل شروع شده و تا سطح تکیه گاهی زیرسر پیچ امتداد میابدو بگونه ای طراحی شده است که مطابق با رزوه جفت خود شکل پیدا کند.

Scre,wood

پیچ چوب: نوعی بست رزوه دار خارجی سخت کاری نشده با رزوه های ممتد که از نوک مته ای شکل پیچ تا فاصله مشخصی که حدودا 3/2 طول پیچ امتداد دارند و به گونه ای طراحی شده اند که توسط یک ابزار گرداننده جا زده شوند.

Set screw

پیچ تنظیم :نوعی ابزار رزوه دار خارجی میباشد که دارای بخش رزوه دار به طول قطر اسمی خود میباشد. میتواند دارای سر باشد یا نباشد، دارای نوک فنجانی شکل ،مخروطی یا هر گونه سر ماشین کاری شده دیگر میباشد. تا بتواند از طریق آن از حرکت نسبی ما بین قطعات جلوگیری نماید. بگونه ای طراحی گشته اند که با استفاده از آچار یا هرگونه ابزارهای گرداننده دیگر آنها را جا زد.

Thumbscrew

پیچ پروانه ای :نوعی بست رزوه دار خارجی است که بخش رزوه دار آن به اندازه قطر اسمی خود می باشد. قطر قسمت غیر رزوه دار این پیچ ها ممکن است دارای قطری کمتر ، برابر و یا بیشتر از قطر قسمت رزوه دار باشد. در این پیچ ها شیار ه ها بهصورت عمودی بوده ، سر آن از نوع آجدار مدور یا نوع بالدار میباشد. این نوع سر ها بگونه ای طرلحی شده اند که بتوان پیچ را توسط انگشتان چرخاند .             کیمیا صنعت: تهران میدان قزوین پاساژشهابدین همکف پلاک 3    شماره  تماس021:55377092

سفارش ساخت انواع پیچ و مهره

سفارش ساخت انواع پیچ و مهره

پیچ و مهره

قبول سفارش ساخت انواع پیچ و مهره ساختگی آهنی و فولادی با بهترین کیفیت و کمترین

زمان و قیمت، آموزش استفاده از انواع پیچ و مهره واشر و انواع خار توسط پرسنل مجرب پيچ و مهره کیمیاصنعت

آموزش نحوه استفاده از پیچ و مهره خار و واشر های ساختگی توسط کیمیاصنعت ارائه می گردد.

 ساخت انواع پیچ و مهره طبق نقشه مشتری با بهترین مواد و متریال و جدیدترین

دستگاه ها مطابق با استانداردهای روز دنیا

طراحی اتصالات از مهم ترین بخش های طراحی در سازه های فولادی می باشد.

به طور کلی تعریف نوع قاب نیز براساس نوع و رفتار اتصال صورت می گیرد.

اتصالات به سه دسته ی مفصل، نیمه صلب و صلب تقسیم می شود

که دو دسته ی اتصالات مفصلی و صلب بیشترین کاربرد را در طرای سازه های فولادی دارد.

در حال حاضر، همه ی این اتصالات بیشتر به دو روش جشی و پیچی اجرا می شوند

و روش پرچی اکنون متداول نمی باشد. اتصالات از نظر محل آن نیز به چند دسته تقسیم

می شود مانند اتصال تیر به ستون تیر به تیر ستون به کف ستون بادبند و غیره.

طراحی و محاسبه ی یک سازه به کمک نرم افزارهای رایج صورت می گیرد

که به طور عموم طراحی اتصالات در حیطه ی طراحی نرم افزاری نبوده

و به روش محاسبات دستی صورت می گیرد.

سفارش ساخت انواع پیچ و مهره

کتاب مرجع طراحی اتصالات سازه های فولادی که توسط مهندس

امیر تولایی و مهندس علیرضا کافیان نگاشته شده است.

روش جامع طراحی اتصالات را بر اساس فرمول گام به گام جهت سهولت

دستیابی به روش محاسبات اتصالات براساس نحوی اتصالات بر مبنای محل

و نیز روش اتصال و دسته بندی نوع آن به تفکیک ارایه داده است که شامل تقسیم بندی زیر می باشد:

  1. اتصالات تیر به ستون

اتصالات مفصلی

اتصالات به کمک نبشی جان

روش اتصال جوشی

روش اتصال پیچی

اتصال بانشیمن نبشی (تقویت شده)

روش اتصال جوشی

روش اتصال پیچی

اتصال بانشیمن براکت (تقویت شده)

روش اتصال جوشی

اتصالات صلب

اتصال با ورق نشیمن به بال

روش اتصال جوشی

روش اتصال پیچی

اتصال با ورق نشیمن به جان

روش اتصال جوشی

روش اتصال پیچی

اتصال با سخت کننده ی T به جان

روش اتصال جوشی

روش اتصال پیچی

اتصال فلنجی (ورق انتهایی)

اتصال شاخه درختی در قاب صنعتی (کنج زانویی)

اتصال ساعتی در قاب صنعتی

اتصالات نیمه صلب